HP се впускат в 3D-принтинга

Животът

22-03-2014, 14:29

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

От HP обявиха, че имат решение към редица от технологичните проблеми, които пречат на по-масовото разпространение на технологията. Мег Уитман, шефът на HP, заяви пред акционерите на компанията, че по-късно този месец ще бъде съобщена "значима технологична новина", с която ще бъде разкрито как ще се атакува пазара, който привлича погледите на инвеститори и специалисти от различни професионални области, пише kaldata.com.
Reuters напомнят, че много критици обвиняват технологията, че е неподходяща за масово разпространение и нейният потенциал е преувеличаван.
Уитман заяви, че изследователите на компанията са разрешили много от проблемите свързани с ограниченията с качеството на основните материали, които се използват, което влияе също и на издръжливостта на завършения продукт.
"Всъщност, мислим, че разрешихме тези проблеми", сподели тя пред акционерите на компанията, събрали се на ежегодната среща на акционерите на HP. "Най-големият пазар тук ще е корпоративния сектор, произвеждайки части и прототипи по начин, който не е бил познат досега".
От HP са изчислили, че продажбите на 3D-принтери и сходен софтуер ще достигнат сумата от $11 млрд. долара до 2021г. За 2012г. това число е $2.2 млрд.