Съмнителен мач на Ботев?! Канарите съживиха Левски (СНИМКИ)

Спорт

22-03-2014, 18:31

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъри: Днес бяхме на разходка до София

Експериментален състав на жълто-черните падна кротко с 0:2 на Герена

Станимир Стоилов показа, че наистина обича Левски. Наставникът на Ботев пусна твърде експериментален състав и логичното на Герена се случи – канарите просто реанимираха съперника си и загубиха кротко с 0:2.

Даниел Димов (11) и Димитър Макриев (15) вкараха двата бързи гола за крайния успех на сините.

Мачът бе изгледан от около 250 фенове на Ботев. В същото време агитката на Левски не спря да обижда цял мач собственика на клуба Тодор Батков. Сектор „Б” издигна куп плакати срещу адвоката, а в същото време всички знамена бяха обърнати на обратно в знак на протест.

Левски доигра мача с човек по-малко, след като Борислав Цонев бе изгонен за втори жълт.

Стартовият състав на Мъри бе повече от шокиращ. В защита се появи доскорошният футболист на „сините” Димитър Везалов, а като ляв бек изненадващо действаше Филип Филипов. Йордан Христов действаше като десен, а Александру Бенга бе заел мястото на Сивард Спрокел в центъра на отбраната.

Като дефанзивни халфове играха Томаш Иршак и Георги Сърмов, а по крилата атакуваха Мариян Огнянов и Лиус Педро. Нападението на „канарите” бе водено от Вандер Виейра и капитанът Иван Цветков.

В 11-ата минута Даниел Димов бе оставен непокрит в наказателното поле на Ботев и с глава насочи топката под плонжа на неориентирания Стаховяк за 1:0.

Пет по-късно Левски реши окончателно мача. Станислав Ангелов проби в половината на Ботев, намери Гаджев, който остана в чиста позиция, след като Бенга се подхлъзна. Последва пас надясно към свободния Макриев, който на празна врата вкара за 2:0.