„Билла“ продава развалена храна!

Клиенти на „Билла“ се натъкнаха на развалена стока, изложена за продажба

За пореден път една от най-големите търговски вериги у нас „Билла“ успя да си навлече гнева на клиентите си. Граждани се натъкнаха на мухлясъл хляб на рафтовете на „Билла“, намираща се на улица „Софийски герой“ в столичния квартал „Хиподрума“.

Ръженият хляб бил в найлонова опаковка. Според възмутените клиенти, алармирали пред „Всеки ден“, хлябът е бил в срок на годност. Според производителя, продуктът е годен за консумация. По всяка вероятност плесента се дължи на неправилно съхранение на хляба от страна на търговеца, в случая магазин „Билла“.

Според служителите на „Билла“, хлябът и останалите тестени изделия пресен хляб от предния ден се бракуват.

Клиенти на магазина опровергаха това твърдение, заявявайки че на рафтовете в „Билла“ има не само пресен хляб, но и такъв, произведен преди 2-3 дни. Остава неясен въпросът дали това се случва поради невнимание от страна на служителите, или е тактика на „Билла“, благодарение на която успява да продаде застоялата си стока.

Клиенти алармират, че закупили от магазина и вакумирани колбаси, които са бил негодни за консумация. Потребителите споделят, че парите за покупката на негодните за консумация продукти са били възстановени от търговеца. Единственото, което се изисква от клиента в подобен случай, е касова бележка.