Конкурсът на лодките на Ропотамо незаконен

Новините

23-03-2014, 10:36

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

РИОСВ Бургас опитва да анулира валиден договор, сезонът е пред провал, твърдят от "Венис Марина“

Има реална заплаха за провал на туристическия сезон на резерват „Ропатомо”, след грубо погазване на Закона от страна на РИОСВ-Бургас и за скандални опити да бъде анулиран валиден и предплатен договор на фирма "Венис Марина" за извършване на атракционна дейност разходка с лодка по река Ропотамо. Това пише наемателят в писмо до медиите.

 "Венис Марина" има сключен договор с Регионалната инспекция в Бургас за туристическа дейност по реката за срок от 5 години. Договорът бе подписан на 24.10.2012 година, след като фирмата спечели обявения публичен конкурс. Въпреки  това срещу фирмата е започнала истерична кампания, подплатена единствено с клевети и инсценирани нарушения, пише още в писмото. От фирмата напомнят,  че в разгара на миналия туристическия сезон бившия директор на РИОСВ-Бургас Добрина Стоилова е  издала незаконно решение за едностранно прекратяване на договора, без мотиви и причини. Съдът обаче постановява, че договорът за атракционна дейност между РИОСВ-Бургас и "Венис Марина" е валиден и с днешна дата е в сила. Въпреки това новият директор Антоний Иванов  на екоинспекцията пак е  обявил конкурс за отдаване на дейност, за която фирмата има договор и е предплатила наемна такса за Сезон 2014. 

От „Венис Марина“ твърдят, че изискванията в конкурса са направени така, че да го спечели един конкретен кандидат.

„Заявяваме, че зад така подготвения конкурс стои груба манипулация, която граничи с престъпление“, е категоричен наемателят на  атракционната дейност по Ромотамо.