Джебчии нападат чужденци в Пловдив

Крими

23-03-2014, 15:07

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Молдовец се сбогува с близо 2000 евро, испанка остана без дамска чанта

Служители от Шесто РУП работят по сигнал за грабеж, извършен вчера в Пловдив. Съобщението е получено от 24-годишен молдовски гражданин. Той се оплакал, че около 19 часа на бул. „Цариградско шосе” бил ограбен от мъж и жена. Чрез заплаха и физическа сила двамата извършители успели да отнемат от потърпевшия сумата от 1950 евро и два мобилни телефона и избягали в неизвестна посока. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работата по установяване авторите на грабежа. 
Същия ден подобни действия са предприети и от служители на Четвърто РУП – Пловдив след получено съобщение за грабеж на тяхна територия. Според първоначалната информация около 3.30 часа на ул. „Родопи” 20-годишна испанка била нападната в гръб от трима мъже, които насила отнели дамската й чанта с мобилен телефон, банкови карти и лични документи. 

Две пловдивчанки също са станали жертви на джебчийски кражби вчера под тепето. И по двата случая работят служители от Второ РУП. По първоначални данни около 13 часа от чантата на 33-годишна посетителка в магазин на ул. „Княз Батенберг” е бил откраднат портфейл с 700 лева. Три часа по-късно портмоне с 200 лева и лични документи са били отнети чрез ловкост и от 49-годишна жена, която пазарувала в търговски комплекс на обслужваната територия.