Чака се нов екшън във фабриката на "Хисаря"

Животът

24-03-2014, 10:19

Снимка:

marica.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Напрежението ескалира, собственикът се готви за "война", кметицата на общината търси помощ от полиция и прокуратура

За истинско сражение се готвят днес в ТПК "Хисар".

Кметът на община Хисаря Пенка Ганева бе категорична, че от днес ще търси съдействието на полиция и прокуратура, за да продължи работата по последните метри от Водния проект на общината, които попадат на територията на частната бутилираща фирма.

200 метра остават до пълното завършване на канализацията на курортния град, които се намират на територията на компанията. През февруари член-кооператорът на ТПК „БК Хисар“ Димитър Консулов  отказа да допусне тежките машини на територията на кооперацията, затова кметицата издаде заповед за принудително влизане на техниката. В резултат полицаи атакуваха частната собственост на компанията.

В Пловдивския административен съд бе образувано дело за законосъобразността на заповедта ми, което приключи в моя полза. Затова подновяваме работата по Водния цикъл на общината, която бе спряна, докато течеше делото, допълни Пенка Ганева, предава Дарик. По план трябваше да сме готови  до 20 март. Надявам се до месец проектът да приключи, посочи още тя.

Не желаем да нарушаваме закона и държим да бъде изпълнено предписанието на Инспекцията по труда за безопасни условия на труд, категоричен е бизнесменът Димитър Консулов. Той припомни, че през октомври миналата година в Мездра загинаха двама работници, точно при изкопни работи при полагане на тръби за нова канализация.

Разрешението за строеж на  канализацията в град Хисаря е обжалвано от заинтересовано лице и това автоматически го прави невалидно към момента, коментира Консулов.

Не е изключено отново да се стигне до ескалиране на напрежението, ако кметът на града изпълни намерението си  да направи втори опит да влезе принудително в имота на фабриката.