Ути Бачваров сред най-големите атракции в Панаира

Мисия Пловдив

24-03-2014, 11:42

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

20 000 души са посетили пролетните изложения

Над 20 000 души от страната и чужбина са разгледали пролетните изложения в Международен панаир Пловдив и са се забавлявали с атракциите в Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, проведени от 19 до 23 март. Тази година броят на посетителите е с близо 1000 повече от миналогодишния, показва равносметката.

Сред най-посещаваните събития е кулинарното шоу на Ути Бъчваров. Макар и с гипсирана ръка, той успя да сготви внушително количество кебап със 100 кг. месо от дива свиня и над 70 кг. зеленчуци и подправки, използвайки най-големия тиган в България - с диаметър е 1,80 метра.

Повече от 4 часа  бяха нужни на Ути, за да приготви деликатеса, който бе раздаден на посетителите.

Атракциите се допълваха от Международната киноложка изложба, "Цветна пролет", традиционния Италиански фестивал на красотата и прическата. За запалените ловци пък имаше стрелба с лък и арбалет.

Трима от посетителите получиха награди от Международен панаир Пловдив. Риболовен прът, дълъг 3,30 метра, спечели пловдивчанинът Атанас Харизанов, Ангел Захаринов от град Септември се сдоби с рибарска чанта с аксесоари, а Сурпина Семерджиева от Пловдив -  с риболовна макара.

Комбинирането на изложения с такава тематика се оказа добре работеща формула. От съчетанието на бизнес и атракции са доволни и изложителите, и посетителите. Получава се истински празник, в който хора от  всички възрасти и с различни интереси откриват нещо ново и се забавляват, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който организира проявите.