ПловдивУтре: 25 март

Мисия Пловдив

24-03-2014, 18:08

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре?

Православната християнска църква празнува на 25 март благата вест за раждането на Спасителя, която Архангел Гавраил съобщил на Дева Мария. На Благовещение имен ден празнуват: Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Благо, Евелина, Евангелина.

За празника от 9 ч. в Пловдивската духовна семинария ще се проведе тържествен ритуал по предаване на знамето от завършващия випуск. Традицията датира от трийсетте години на 20 в. Състои се на Благовещение, защото в миналото на този ден са завършвали семинаристите. “Вярвай в Бога” “Обичай България” – това са думите, извезани на знамето на Пловдивската духовна семинария “Св. св Кирил и Методий”.

Благовещение ще отбележат и в район „Тракия”. От 10,30 часа след празничната литургия в църквата „Свето Преображение Господне” пред храма ще бъде раздаден курбан.

Община „Марица” също кани всички желаещ да отбележат големия християнски празник. Тържествата тази година ще се проведат в село Калековец.

В 10 часа във вторник кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще даде старт на дейности по облагородяване на Стария град. Началото ще бъде поставено в началото на Стария Пловдив до стълбите на "Света Богородица".

В 11.00 часа в залата на втория етаж на Дом на културата „Борис Христов”  ще се състои пресконференция с участието на заместник-кмета Стефан Стоянов във връзка с обявяването на национален конкурс за велосипедни стойки в градска среда.

Областен информационен център – Пловдив организира утре - 25 март, пресконференция, на която ще бъде отчетен поредният цикъл информационния събития под мотото „Да продължим ЗАЕДНО“, които екипът проведе на територията на 18-те общини в Пловдивска област. Тя ще започне в 11:00 часа в заседателната зала на ОИЦ – Пловдив. В рамките на събитието ще бъдат посочени и акцентите в новата информационна кампания, която стартира екипът.