Смяната на времето удря секса

Животът

25-03-2014, 13:58

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От един ден до един месец е адаптацията на организма

Смяната на времето се отразява по различен начин на отделния индивид.

Едно обаче е сигурно: преместването на стрелката редуцира секса в ранни зори. Разходките сред природата и разпускането в приятелска компания помагат за адаптирането към новото време, твърди сексологът Илия Врабчев. Хората трябва да се пазят и от болестите, които зачестяват през този период.

Сексуалните взаимоотношения са силно обвързани с нашата природа и от факта, че живеем в общество, което налага определен темп на живот. Така например мъжът получава ерекция при събуждане сутрин, но ако ще трябва сега да ставна с час по-рано, нормално е да се възбужда по същия начин, посочва д-р Врабчев, пише "Телеграф".

Според сексолога половите контакти са силно зависими от работата, която вършат през деня хората. При това положение е нормално да има разминаване на желанията на партньорите, ако единият е уморен и нещата да не се получат.

Всеки човек има собствен биологичен часовник и на всеки е нужен различен период, за да свикне с новото време. При смяната на време през първите няколко дни се наблюдават повече заболявания, стават повече катастрофи, има повече несигурност на работното място, обяснява лекарят. Д-р Врабчев препоръчва да отпадне промяната на времето, каквито идеи съществуват.

Периодите на адаптация към часовата промяна варират от 1 ден до 1 месец. За по-добро приспособяване към часовата корекция лекарят препоръчва разходки сред природата.

Освен това хората трябва да се разтоварват, когато са в приятелска компания, а напрежението при дрязги в семейството би трябвало да се преодоляват с повече мълчание и търпение.

Според д-р Врабчев двойките трябва сами да преценят дали да се въздържат от секс по време на постите, но да следват принципа, че прекаления светец и богу не е драг.