Когато човек целуне най-добрия си приятел

Фотограф засне любовта между човек и куче

Кучето не без основание е считано за най-добрия приятел на човека. Вие обичате четирикракия си домашен любимец и той/тя ви обича в замяна. Кога обаче тази връзка започва да става леко странна и дори прекалена?

Отговор на този въпрос се опитва да даде фотографът Крис Семброт с новата си творба. Тя показва как собствениците на кучета се... целуват с домашните си любимци. За самите тях това надали е нещо нечувано и неочаквано. Все пак кутретата често облизват вкусните трохи и остатъци, които са полеплнали по устата им, пише Хъфингтън пост.

По този повод Семброт обяснява, че за всички останали връзката „човек-куче“ е необяснима. Те смятат, че тези целувки представляват „първа база“ към нещо далеч по-сериозно между двата вида. Фотографът коментира, че тези милувки всъщност са полезни за стопантите -  кръвното им налягане намалява, нивата на хормона окситоцин се повишават и тн.

Не всичко обаче е „цветя и рози“. Според изследване от 2012 г. слюнката на кучетата съдържа бактерия, която причинява болести на венците при хората. Така че – няма нищо лошо в малко целувки с вашето куче. Просто ограничете размяната на слюнка до минимум.