В Солун деца четат Чудомир

Кметът на Казанлък подари 6-те тома събрани произведения на Чудомир на Българското неделно училище в южната ни съседка

В Българското неделно училище „Св. Вмчк. Георги Зограф“ в Солун деца започнаха да четат на български език произведенията на Димитър Чорбаджийски-Чудомир и да изучават неговото творчество.

Това стана възможно благодарение на Община Казанлък и лично на кмета Галина Стоянова, която подари на училището 6-те тома събрани произведения на Чудомир. Така в навечерието на 21-те празници, посветени на уникалния талант, живял и творил в Казанлък, в Гърция българчета ще четат в оригинал неговите творби.

Подаръкът е изключително скъп за нашите сънародници в южната ни съседка и те с гордост изпратиха своя снимка с томовете на Димитър Чорбаджийски. За да стигнат до своите родолюбиви читатели в Солун, заслуга има Стефан Желязков, който съдейства за успешното предаване на томовете на техния получател – Българското неделно училище „Св. Вмчк. Георги Зограф“.

За втора поредна година Община Казанлък подкрепя нашите сънародници в Гърция. По време на Фестивала на езиковото и културно многообразие, състоял се от 7 до 9 юни 2013 г. в Солун, Община Казанлък изпрати на българското училище в града набор от книги и материали за исторически и природни забележителности на територията на общината.