"Акулите" взеха дербито на Бургас

Спорт

25-03-2014, 20:04

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Десет години бяха необходими на Черноморец за победа над Нефтохимик

Черноморец си върна на Нефтохимик за двете загуби през сезона до момента като го победи на стадион Лазур с 4:0. Символичните домакини пропуснаха и дузпа.

Мачът се разви по вкуса на акулите, които бяха по-добрия отбор на терена и заслужено се поздравиха с победата. Черноморец натисна още от първите минути и след няколко опасности пред вратаря Костадин Георгиев, Симеон Райков бе точен в 20-та минута за 1:0. Десет минути по-късно Милчо Ангелов оползотвори центриране на Ванчо Траянов и покачи на 2:0. До края на полувремето реферът Станислав Тодоров показа три жълти картона – два на играчи на Нефтохимик е един на Черноморец.

Второто полувреме се разви по същия начин. Черноморец бе по-активния отбор на терена и само пет минути след началото на втората част, Симеон Райков бе повален в наказателното поле, след което реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който стреля слабо и вратарят Георгиев спаси.

Малко след това при една от поредните атаки на Черноморец Фонсека пусна успоредна топка на голлинията и Милчо Ангелов се оказа на точното място за да увеличи разликата на 3:0. В 83-та минута Манзоро се възползва от подаване на Балтанов и отбеляза за крайното 4:0.

След поредната си победа, акулите скъсиха разликата до Славия на само 3 точки и продължават да държат надеждата за спасение жива. Нефтохимик не успя да се противопостави на своя съперник, въпреки горещата подкрепа от трибуните.