Учат бургазлии над 50 години на бизнес предприемачество и компютърна грамотност

Тренировъчните програми са насочени към повишаване конкурентоспособността на хората

Днес в 11:00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще бъдат представени предстоящите тренировъчни програми, насочени към повишаване конкурентоспособността на хората над 50 години.
Програмите ще се провеждат в две направления - изграждане на основни умения по бизнес предприемачество – за хора желаещи да стартират самостоятелна стопанска дейност и провеждане на базов курс по компютърна грамотност – за хора желаещи да развият умения за работа с компютърна техника.
На срещата ще бъдат представени целта на тренировъчните програми, критериите за участие, примерна програма и график, както и ще бъде предоставена информация за това къде и докога ще бъдат приемани заявления за участие.
Срещата ще завърши с представяне на наградените снимки от фотоконкурса „Сребърен град“, обявен в началото на месец март 2014 г.
Дейностите се организират по проект „СРЕБЪРЕН ГРАД – иновативни стратегии и планове за действие за увеличаване на социално-икономическата роля на възрастните хора“, финансиран по оперативна програма „Югоизточна Европа“ 2007 – 2013, изпълняван в партньорство с Община Бургас.