Фейсбук-група за игнор на SCI отива на съд

Мисия Пловдив

26-03-2014, 08:16

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

КЗП обяви SCI за пирамида

Пловдивската пирамида SCI завладя и Бургас

Започва делото срещу „Игнорирай SCI – спаси приятел”

Първото дело за евентуално престъпление във Фейсбук ще гледа днес Пловдивският районен съд, съобщи Радио Пловдив. Процесът стартира след жалба на Светослав Петров, който се чувства ощетен от създадената в социалната мрежа група „Игнорирай SCI – спаси приятел” и от нейния създател Константин Ангелов.

„Чрез написаното в тази група публично е обяснено, че като един от собствениците на SCI – Сейв Къмпани Интернешънъл, съм измамник, който чрез пирамидата си заблуждава хората с цел същите да бъдат привлечени в един измамен бизнес и съответно обрани и измамени” – пише жалбоподателят. Той е убеден, че това е уронило дългогодишния му изграден престиж като коректна личност.

Със своя заповед от миналата година Комисията за защита на потребителите е забранила на фирмата „Сейв Къмпани Интернешънъл” да прилага нелоялна заблуждаваща търговска практика, като дава възможност на потребителите да ползват парични бонуси. Отстъпките се предлагат при редовно пазаруване и при привличане на нови клиенти на компанията.