С една карта бургазлии пътуват навсякъде в общината догодина

През май идват първите нови тролеи, а юни още 12 автобуса

В началото на месец май пристигат първите нови тролейбуси, които ще станат част от съвременната транспротна схема на Бургас. През юни пък пристигат още 12 медорени автобуса, които са част от мащабния проект за 49 милиона лева.

"Така през летния сезон се гарантира конфорт за граждани и гости. До края на септември трябва да доставят цялата бройка от 22 тролейбуса", каза за BurgasUtre шефът на общинския превозвач инж. Петко Драгнев.

В момента се обсъждат и интелигентните системи, които включват електронното таксуване. По думите на инж. Драгнев обаче още е рано да се каже кога ще се случи това.

"До края на годината ще стане и ще започнем да работим по следващите етапи, които включват новата транспротна схема. Различниото ще бъде, че бързата автобусна линия в комплекс Меден рудник ще минава през "Резвая", а в Изгрев ще минава покрай новия парк, зад "Велека". Това ще даде възможност тролейбуса в М. рудник да обхване по-голяма част от териотрията на комплекса с транспротни средства", допълни още шефът на "Бургасбус".

През 2015 година, когато бъде въведена новата електронна схема за таксуване с една единствена карта бургазлии ще могат да ползват абсолютно всички трансротни средства в общината.