Марио Балотели има снаха от Ямбол

Братът на звездата на Милан взе нашенка

Снахата на нападателя на Милан и на италианския национален отбор Марио Балотели е българка, научи „Монитор“ от източник, близък до фамилията на футболиста. Каката на световноизвестния футболист е омъжена за брат му Корадо, казва се Станимира и е родена през 1978 година в Ямбол.

През 1996 г. завършва местната езикова гимназия с отличие, а в детските си години се е изявявала като актриса на сцената на драматичния театър в града. Само че вместо в театралната академия, талантливата девойка се записва да следва икономика в УНСС, като завършва през 2000 г. с отличие.
Веднага е приета на работа като банков анализатор в софийския офис на американската корпорация „Кричман“, после се труди в някогашната наша банка „Биохим“, в международната одиторска компания KPMG и др. Сега е старши бизнес анализатор на италианската национална компания за информационни услуги на индустрията – FIS. Станимира, която в новата си родина е известна като Мира Балотери, живее със семейството си в град Бреша.
Корадо се запознал със Станимира в Скопие, където тя е изпратена най-вероятно по линия на американската корпорация за финансови технологии „Metavante“. По това време пак по работа в столицата на Македония се намира и роденият през 1972 г. в Бреша втори син на Франческо и Силвия Балотели. Година по-рано се пръква първородният им син Джовани, през 1973 г. на бял свят се появява дъщерята Кристина, а през 1992 г. семейството от еврейско потекло осиновява изоставеното от родителите му болнаво чернокожо момченце Марио.
През 2007 г. почти цялата фамилия идва в София, където Корадо и Станимира вдигат тежка сватба и сключват църковен брак в базиликата „Света София“. Преди да се венчае, младоженецът е завършил икономика в университета на град Павия, както и международно право в Дъблин.
Освен че работи дълги години в семейната компания за търговия и инсталиране на фотоволтаици, сега е мениджър на популярния сайт „Буоне нотицие“. Корадо е и първият мениджър на Марио Балотели. Именно той успява да го наложи през 2008 г. в „Интер“, откъдето започва бляскавата кариера на иначе доста скандалния нападател.