УХТ изненада приятно децата от Дом "Олга Скоболева"

Навръх Благовещение, ректорът проф. Динков обеща на децата достъп до спортната база на УХТ

Истински празник сътвориха за децата, лищени от родителска грижа в Дом „Олга Скобелева“, ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков и академичното ръководство на ВУЗ-а навръх Благовещение.

„За нас е удоволствие да сме тук с вас, деца, на този хубав християнски празник, да ви поздравим с настъпването на пролеттта и да направим така, че да има повече радост в очите ви“, обърна се към възпитаниците на дома проф. Динков. Той беше категоричен, че ръководството на УХТ ще превърне тези празници в традиция.

„Университетът ни притежава много добра спортна база. Тук пред вас поемам ангажимент да ви осигурим достъп, за да можете повече да спортувате“, каза ректорът и с думите си предизвика бурните овации на възпитаниците на дома. Академичното ръководство на единствения по рода си ВУЗ у нас също така ще предостави възможност за преференциални условия при кандидатстването на завършващите средно образование възпитаници на дома.

Младежката формация „Бон Мин“ към Дом „Олга Скобелева“ успя да създаде невероятно настроение на празника и накара всички да запеят с тях незабравими български песни. От своя страна, УХТ изненада децата с фокусите на своя първокурсник и ученик на Астор – Джулиано, с вкусна почерпка и много подаръци.