Община Добрич се включва в „Часът на Земята”

Мисия Добрич

26-03-2014, 12:07

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

В знак на съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на световната природозащитна организация WWF в Добрич на 29 март от 20.30 до 21. 30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги” и част от уличното осветление в тези райони.

Добрич се присъединява за пети път към международната инициатива. „Часът на Земята” e световна инициатива, чиято цел е да привлече вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и да ги стимулира да заемат активна позиция за решаването им. През изминалите години, Часът на Земята се превърна в една от най–мащабните световни инициативи за борба с климатичните промени като амбицията е инициативата да подкрепя все повече природозащитни акции. Така през 2013 г. в кампанията се включиха милиони хора в 157 страни по света. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

През 2013 г. в инициативата взеха участие 103 града, културни институции, бизнеси и медии, а нейни посланици бяха актьора Юлиян Вергов, музикантите  Калин Вельов и Михаил Стефанов, финансистът Марин Заимов и Вера Петканич от Граждани за Рила. Тогава в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът и много други.     

Община Добрич призовава гражданите: Нека на 29 март изгасим осветлението си за 1 час точно в 20. 30 часа и по този начин да дадем своя принос в борбата с климатичните промени!