"Лаута" ще конкурира Гребната база за спорт и почивка

Мисия Пловдив

26-03-2014, 13:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Маратон, куп надпревари и много награди очакват пловдивчани при откриването на Велосезон 2014

Истински празник предстои на пловдивчани при откриване на "Велосезон 2014 България". Стартът ще бъде даден в "Тракия", а организаторите са подготвили маратон, щафетни състезания, много забавления и томбола за всички участници.

Началото е в 11 часа на 5 април пред кметството районното кметство. Трасето е дълго 2,6 километра, а финалът е на "барбекютата" в парк "Лаута".

Тази година за участниците отново е подготвена томбола с награди. По традиция печелившите ще получат велосипеди, а за гостите без колела ще има забавления. За децата също е помислено - детски кът за игри, в който ще се проведе и конкурс за най-красива рисунка. Най-добрите малките художници ще спечелят безплатни билети за цирк.

Кметът на район Тракия Костадин Димитров ще покаже и обновената централна алея на парк "Лаута", на която ще се проведат и щафетни състезания на част от най-големите фирми на територията на Пловдив. Състезателите ще са разделени на отбори от по 4 души, които ще се борят за ежемесечни карти за посещение на плувен басейн, фитнес, картинг и други.

Димитров сподели, че на "Лаута" му предстои преасфалтиране на главната алея и нейното осветяване. Кметът на "Тракия" има амбицията големият парк да се превърне в конкурентно място за разходки и спорт на Гребна база Пловдив.