Червените съветници питат за съдбата на ул. "Георги Икономов"

Мисия Пловдив

26-03-2014, 13:29

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Улицата в район "Южен" е в плачевно състояние, оплакват се живеещите там

Червеният съветник Георги Търновалийски ще отправи питане от трибуната на Общински съвет за състоянието и бъдещето на ул. "Георги Икономов" в район "Южен".

В 21 век, в град – кандидат за европейска столица на културата, има неасфалтирана улица, която след дъжд потъва в кал. Живеещите там газят с гумени ботуши, а линейки и полицейски коли затъват в калните коловози. Години наред живеещите многократно се обръщали към районната и общинска администрация за справяне. Решили са със собствени средства да положат настилка тип "макадам", но след няколко сезона и от нея няма следа, споделили в приемната на Търновалийски живеещите на ул. Г. Икономов № 21-25.

Когато не вали, с всяко преминаване на кола се вдигат огромни облаци прах и той се вдишва от играещите наблизо в зелените площи деца, разказват родители.

Търновалийски иска да знае следното: Заложена ли е тази улица в плановите ремонти на район Южен за 2014 година? Ако улицата не е заложена в плановите ремонти, има ли възможност да се финансира от допълнителните средства, които кметът обяви, че ще даде на района за ремонти? Колко улици са в подобно състояние в район Южен, какви стъпки са предприети, за да се ремонтират, и в какъв срок?