Осъдиха условно двама, набили и ограбили колега

"Дай веднага парите иначе ще те бия! Ще стане лошо! Ще ти ударя един юмрук, ще ти счупя ченето!“  С тези думи Сашо Петков от Бургас се нахвърлил върху свой колега и започнал да го налага. Случката е от ноември 2011 година, а днес Районният съд осъди Сашо Петков и Николина Тодорова условно за  грабежа на 440 лв.

Цялата драма е заради паричен заем. Пострадалият и подсъдимите работели заедно във фирма. Той взел през месец август в заем от Петков и Тодорова 200 лв., които трябвало да ги върне до 2 - 3 месеца като добави 30 лв. за почерпка. През ноември  мъжът получил заплатата си от 440лв. в плик и като излязъл от офиса на фирмата дал  на кредиторите си  230 лв. за дълга, както се уговорили. Петков обаче  си поискал 300 лв., като обяснил, че приспада 100 лв за лихвата по дълга. Длъжникът естествено отказал и се стигнало до мелето. След като го заплашил,  Петков  го ударил с юмрук по бузата и го бутнал в гръб при което мъжът паднал на земята. Тогава нападателят хванал двете му ръце и ги извил назад, а Николина Тодорова издърпала от левия джоб на дънките му плика с парите от заплатата.

Днес Районен съд  Бургас ги призна за виновни и ги осъди условно. Сашо Петков отнесе 3 години лишаване от свобода при 5 години изпитателен срок, а Николина Тодорова получи 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок.  Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Бургас.