Черноморските дюни влизат в карта до края на годината

Животът

26-03-2014, 16:11

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Дюните по Черноморието ще бъдат вкарани в специални карти

Те трябва да бъдат готови до края на годината, съобщиха от Министерството на инвестиционното проектиране. Тогава изтича крайният срок, в който Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) трябва да бъде готова и с определянето на границите на охранителни зони "А" и "Б" по Черноморското крайбрежие, уточниха от ведомството.

 Приоритетно ще бъде създадена кадастрална карта на 29 селища в областите Бургас, Варна и Добрич. В момента землищата на Несебър, Черноморец, Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Резово, Шабла, Крапец и Кранево разполагат с кадастрални карти, регистри и специализирани карти на всички дюни, разположени извън морските плажове, пише novinar.bg.

 Такива специализирани карти има и за плажовете и дюните на 5 села от област Варна. В момента се работи по създаването на специализираните карти на землищата на селата Дуранкулак и Ваклино в Добричко. От министерството съобщиха още, че 40 общини ще получат частично финансиране за изработване на заданията за свой общ устройствен план.