Йордан Ефтимов е новият носител на Фотевата награда

Йордан Ефтимов - преподавател в Нов български университет, д-р на филологическите науки спечели  литературния конкурс “Христо фотев“ в Бургас . Той заслужи признанието  на журито за стихосбирката "Сърцето не е създател".

Победителят получи наградата си от зам.-кметът Йорданка Ананиева и 2000 лв., осигурени от Община Бургас, с които може да финансира свой следващ проект. Присъдени са и два съпътстващи приза: на Едвин Сугарев за "Сезонът на прашилото" и на Сашо Серафимов за "Старците умират в края на света". Най-добрата стихосбирка избра жури в състав: Руслан Карагьозов, Роза Боянова, Иван Сухиванов, Георги Ингилизов и Рада Панчовска. Сред петимата автори - финалисти попадна 37-годишният бургазлия Иво Рафаилов с новата си книга "Изброими изкушения".

В конкурса участваха над 130 автори със 140 стихосбирки. В благородното състезание за Фотевата награда се включиха едни от най-именитите съвременни поети на България.

Церемонията по награждаването се състоя в  драматичен театър "Адриана Будевска". Преди награждаването беше представен спектакъл по стихове на самия Христо Фотев. В него  участваха проф. Михаил Неделчев и Недялко Йорданов.