Финансовият министър на посещение в Пловдив

Мисия Пловдив

27-03-2014, 07:15

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов кани Чобанов на среща с кметове от над 90 общини

Петър Чобанов епридружаван от главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие Димо Спасов

Министърът на финансите Петър Чобанов и главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие Димо Спасов ще се срещнат днес с представители на бизнеса в Пловдив и Пазарджик. Чобанов за пръв път ще дойде в града, от който бе издигнат за депутат преди да стане ковчежник №1 на страната.

Срещата в Пловдив е с начален час 10:30 и ще се проведе в зала „Пресклуб“ в Конгресния център на „Международен панаир Пловдив“. Началото е открито за представителите на медиите, а след нейния край в 12 часа е предвиден брифинг в същата зала.

Срещата в Пазарджик е с начален час 15:30 и ще се проведе в Пленарната зала на община Пазарджик, ет. 2. Началото е открито за представителите на медиите, а след края на срещата, в 17:00 часа, е предвиден брифинг в същата зала.

Началото на кампанията за представяне на новите продукти на Българската банка за развитие беше дадено преди седмица във Видин със среща на правителството с бизнеса от града и региона. Срещите в кампанията имат за цел да се запознаят местните фирми с новите възможности за финансиране от ББР, както и с целия набор от инструменти, които осигуряват гъвкаво и ниско-лихвено кредитиране за малките и средни предприятия. Представителите на бизнеса имат възможност да зададат своите въпроси към министъра на финансите и експерти на банката. Пред пловдивската бизнес общност ще се представят възможностите за финансиране от ББР и набора финансови инструменти за гъвкаво и нисколихвено кредитиране за малките и средни предприятия.

Българската банка за развитие е създадена през 1999 г. като Насърчителна банка. В навечерието на петнадесетата си годишнина институцията има капитал в размер на 675 млн. лева, а общата стойност на активите й възлиза на 1,78 млрд. лева. Банката е в процес на преформулиране на своите приоритети с акцент върху малките и средните предприятия. Министерството на финансите е принципал на банката, в която държавата е мажоритарен собственик.