Млада певица с пролетен концерт в Пловдив

Мисия Пловдив

27-03-2014, 07:35

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Незрящи с концерт в Пловдив

Христина Ивановска с концерт в НУМТИ „Добрин Петков” - Пловдив

Младият вокален талант Христина Ивановска ще изнесе днес пролетен концерт от 17.30 часа в НУМТИ „Добрин Петков” - Пловдив. Музикално-песенната програма ще бъде в концертната зала на училището.

13-годишната Христина е пловдивчанка и концертът се реализира по нейна идея. В проекта на талантливото момиче са се включили съученици – певци и инструменталисти. Проявата е получила подкрепата и на преподавателите. Христина Ивановска претворява своите музикални-песенни визии във вълнуващи творби. Тя има вече поредица от собствени текстове на песни. Чаровната вокалистка е записала 14 авторски песни. Те са събрани в дебютен компактдиск.

Христина е ученичка в НУМТИ „Добрин Петков” и усвоява тънкостите на пеенето при вокалния педагог проф. д-р Светла Станилова. Сега редува фолклорните изпълнения с поп и джаз песните, но вторите жанрове остават водещи в нейните изпълнителски предпочитания. Талантът продължава с търсенията си из предпочитаните от нея песенни стилове и заедно с това проявява особеностите на собствения си стил. Христина Ивановска е сред големите таланти у нас, с широк диапазон на гласа, добра орнаментика и забележително сценично присъствие. В програмата на пролетния концерт някои от изпълненията ще бъдат съпроводени и от хореографии на балет „Ера“. .