Отлични ученици по застраховане, кове ФСГ в Добрич

Животът

27-03-2014, 10:47

Снимка:

ФСГ

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Нов успех на учениците от гимназията

Ученици от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”, специалност „Застрахователно и осигурително дело” с  преподавател Миглена Стефанова, взеха участие в Националното ученическо състезание по икономика в направление „Застраховане и социално дело”. То бе  организирано от Стопанска Академия „Д. А. Ценов” в Свищов.

В състезанието участваха над 60 ученици от различни градове и специалности.

В първата част на състезанието участниците трябваше да разработят и наложат на пазара нови или да обновят утвърдени застрахователни и осигурителни продукти. Във втората част на надпреварата те трябваше да представят своите идеи. Участниците от ФСГ „Васил Левски” изложиха своите продукти,  показвайки великолепни презентационни умения, подкрепени от отлично усвоени теоретични знания, за което бяха отличени с много награди.

Наталия Димитрова от 11а клас зае първо място в състезанието по застраховане, Мария Неделчева от 11а зае второ място в състезанието по социално дело, Галин Гюдженов от 12а клас получи специалната награда на Пенсионно осигурителна компания „Топлина” АД, а Калина  Христова от 12а клас  бе отличена със специалната награда на „Пенсионно осигурителна компания „Съгласие” АД.

Най-голямата награда за изявените гимназисти са сертификатите за участие в Националното ученическо състезание по Застраховане и социално дело, с които те вече са приети за студенти в Стопанска академия „Д. А. Ценов”, Свищов и могат сами да избират специалност, по която да се обучават.