Меглена Кунева иска публичен дебат преди евровота

Лидерът на"Движение  България на гражданите“ и водач на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева се обяви в Бургас за публичен дебат лидерите на проевропейските политически партии.

"Надявам се , че господата  Дончев,  Станишев,  Калфин и този,  който определят от  ДПС,  ще намерят време за публичен разговор за основните приоритети на  България“, каза Кунева и добави, че всеки трябва да даде най-силната визия за това, как през Европейския парламент могат да се решават проблемите на страната.

Тя не спомена името на Николай Бареков като участник в дебата, защото според нея той не е говорил по нито една европейска тема свързана с България и го намира за доста еклектичен политик.

Лидерът на България на гражданите коментира и прословуото кафе между  Лютви Местан и  Бойко Борисов. По думите й  няма нищо лошо политиците да си говорят неформално. “Скандалното е,  че разклатихме доверието в Европа, че сме грамонти хора и можем да организираме европейски избори“ , каза още Меглена Кунева. Тя повтори тезата си за нуждата от професионален състав на ЦИК в страната и призова партиите  да озаптят близките до тях медии и да няма кална предизборна кампания. 

Водачът на реформаторите за евровота не се нае да прогнозира  активността  на изборите през май, но предпоположи, че тя ще е по –ниска отколкото при националнен вот.

Не коментира и какъв резултат на евровота би бил успешен за Реформаторския блок.

"Това е голям първи тест за нас и ако успеем значи и Реформаторския блок ще го има“, каза в още Меглена Кунева.

Лидерът на"Движение  България на гражданите“ и водач на евролистата на реформаторите  е  в Бургас по повод  публичната публична лекция на тема "Европа – ползи и перспективи“ в Бургаския свободен университет и избора на нов областен координатор на Движението.