Знаете ли какви чудеса прави чаят от магданоз?

Многобройните свойства на зеленото растение...

Билкари разкриха редица полезни свойства на чая от магданоз. Освен, че зелената напитка се препоръчва при нередовен менструален цикъл или за възстановяване след раждане, магданозът се използва и при лечението на всички проблеми, свързани с бъбреците.

Този чай трябва да се пие в случай на инфекция на пикочния мехур, както и при поява на камъни в бъбреците.

Чаят от магданоз намира приложение и в профилактиката и лечението на рака на дебелото черво, както и при рак на шийката на матката.

Магданозът е богат на фолиева киселина, която е от съществено значение за сърдечно-съдовото здраве. Той съдържа и много витамини А, С , Е и минерали, а неговото редовно използване, допринася за намаляване на лошия холестерол. Ако страдате от високо налягане, също можете да използвате чай от магданоз за неговото намаляване.

Той успокоява червата, подобрява храносмилането и премахва газовете. Магданозът е богат и на желязо, така че използването му се препоръчва в случай на анемия.

Едно от многобройните свойства на зеленото растение е премахването на лошия дъх. Особено ефикасен е, когато ядете лук или чесън и искате да неутрализирате миризмата.