Левски ужили "смърфовете" на Лаута

Спорт

27-03-2014, 20:07

Снимка:

Андро Дюлгерян, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

НА ЖИВО: Локо (Пд) - Левски! Гледай мача тук

"Сините" постигнаха 2:0 над Локо Пд

Левски записа втора победа под ръководството на Елин Топузаков. „Сините” надиграха с 2:0 Локомотив Пд като гости и изпревариха пловдивчани в класирането.

В 8-ата минута дойдоха първите опасности пред двете врати. Първо от пряк свободен удар Здравко Лазаров прати топката директно в ръцете на Блажевич. В ответната атака Валери Божинов бе изведен сам срещу Йордан Господинов от Влади Гаджев, но от въздуха стреля в страни от вратата, предаде SPORTONLINE.BG.

Следващата добра възможност отново се откри пред Божинов, който в 21-ата минута открадна топката след грешка в отбраната на домакините, опита техничен удар в горния десен ъгъл, но не уцели рамката.

Минута по-късно Спас Делев напредна отляво, но ударът му беше неточен.

В 36-ата минута Асен Георгиев за малко да заблуди фатално своя вратар Йордан Господинов, но стражът внимаваше, и не позволи топката да стигне до Божинов. Полувремето приключи без сериозни опасности пред двете врати.

Първото положение през втората част се откри пред Мартин Камбуров. Той финтира с Чмовш и Белаид в наказателното поле, стреля от десетина метра, но за късмет на Левски, не намери вратата.

В 60-ата минута Елин Топузаков извади Кевин Бру и на негово място влезе Стивън Петков. Секунди след като се появи в игра, той засече с глава центриране отляво, удари гредата, а след рикошета, Валери Божинов засече отблизо в опразнената врата.

Веднага след гола за Левски, „смърфовете” реагираха като ужилени, упражниха териториален натиск и стигнаха до няколко добри положения за гол. В 65-ата минута центриране отдясно в наказателното поле на Левски намери непокрития Спас Делев, който стреля в Блажевич. Нападателят претендира, че топката е минала голлинията, но повторенията показаха, че не е така. След това последва силен удар на Диего от разстояние, но в ръцете на „синия” вратар.

След като домакините не стигнаха до попадение, това направи Левски. Нова точна смяна на Елин Топузаков, който пусна Димитър Макриев на мястото на Валери Божинов бе в основата на попадението. В 72-ата минута Влади Гаджев навлезе към наказателното поле, направи двойно с Макриев и по земята вкара топката във вратата на Локомотив.

В 75-ата Левски изпусна нов страхотен шанс. Владислав Мисяк излезе срещу Господинов, опита да го прехвърли, топката облиза от горната страна напречната греда. Минута по-късно Блеаид получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Даниел Димов и мачът свърши окончателно.

Срещата завърши с куриоз, след като осветлението на стадион Лаута поетапно изгасваше, поради което съдията Таско Тасков прекрати мача няколко минути преди края. Макар и не напълно, проблемът бе решен и мачът приключи.

0:1 Божинов 61

0:2 Гаджев 72

СЪСТАВИ:

Локомотив Пд: Господинов, Тодоров, Тунчев, Георгиев, Диего, Илиадис, Намуши, Гади, Лазаров, Делев, Камбуров

Левски: Балжевич, Ангелов, Белаид, Чмовш, Нунеш, Д. Димов, Гаджев, Р. Цонев, Бру, Мисяк, Божинов