"Светофар" върху етикетите ни пази от вредните храни

Димитър Греков е скептичен. Опасенията му са, че това може да оскъпи стоките

"Светофар" върху етикетите на храните предлагат от ЕК. Според предложението с червен или зелен светофар - съответно - за вредни и за полезни храни, потребителите ще могат да се ориентират, когато пазаруват за качеството на продуктите.

 Но засега всичко е на основата на предложение, като до края на годината ще стане ясно дали "светофарът" ще грейна върху етикетите, пише в. "Труд".

 Поводът за мярката е тревожен доклад на Световната здравна организация (СЗО), който препоръчва да се намали наполовина влагането на захар в преработени продукти.

 Българската агенция за безопасност на храните по-скоро подкрепя идеята за "светофарното етикетиране”, но със забележки.

 Аграрният министър Димитър Греков е скептичен. Опасенията му са, че това може да оскъпи стоките.