Вежди Рашидов: ДПС се е превърнала в икономическа корпорация

Процесът на разделение на български турци и български българи се задълбочава

ДПС се е превърнала в икономическа корпорация. Това каза Вежди Рашидов, бивш министър на културата, на среща с уволнени заради ДПС жители от смесените региони на страната.

„За да не стане едно оплакване от ДПС, ще кажа нещо. Разбирам, че сте с една болка, защото сте с едни съдби. Никой не казва откъде идва злото. Първо трябва да си зададем въпроса – какво е това ДПС. Аз съм от Кърджали”, посочи Вежди Рашидов.

Според него, процесът на разделение на български турци, турски турци, български българи се задълбочава. Вежди Рашидов припомни Възродителния процес. „Така се печелят избори – с мачкане на хора. Каква е тази партия, която се е превърнала в икономическа корпорация. Тя е икономически лост – това ли е политиката, това ли е управлението”, посочи Рашидов. По думите му, в смесените региони има един луд реваншизъм – има замяна на хора с професионален ценз. Уволнявани са и хора от театрите, артистите, заменят се с послушни хора. По думите на Рашидов, това трябва да бъде спряно,защото ДПС и БСП са заедно и разчистват терена. „Това може да ни послужи само да ни сплоти. Не бъдете реваншисти”, посъветва присъстващите Рашидов. Той призова заради предстоящите избори да се обединят, за да не бъдат същите хора във властта. „Който се накрал, накрал, да си ходят. Омръзнаха ни 25 години. Младите хора да застанат напред. Да се обединим всички въпреки болката на изборите”, добави Рашидов.