Нефтохимик ще гони първа пролетна победа срещу Любимец

Добрата новина е, че перспективният полузащитник Михаел Орачев вече е възстановен и е готов за игра

Отборът на Нефтохимик започна подготовка за поредния си шампионатен мач срещу Любимец. Двубоят ще се играе в неделя от 17.00 часа на градския стадион в Несебър. Мачът е с по-късен начален час, поради преминаването към лятното часово време.

След двубоя с Черноморец, загубен с 4:0, старши треньорът Златко Янков проведе дълъг разговор с футболистите. Героят от САЩ бе много недоволен от „безобразната“ игра в защита, както и от факта, че неговите футболисти за 90 минути не създадоха почти никаква опасност пред вратата на градския съперник. Проблемите пред Янков за двубоя с Любимец се увеличиха с още един. Вчера клубът се раздели с капитана Коста Янев, който бе несменяем титуляр в двубоите до момента. След като през зимата напусна и другият опорен халф Цветомир Цонков, сега наставникът ще трябва да изгражда съвсем нова средна линия на тима.

Добрата новина е, че перспективният полузащитник Михаел Орачев, който пропусна мача с Черноморец поради заболяване, вече е възстановен и е готов за игра. Емануил Манев, който пък влезе в игра през второто полувреме, получи наказание от 1 мач за наказателни картони и пропуска двубоя. Възможно е като титуляр в предстоящия двубой с Любимец  Янков да заложи и на новото попълнение Симеон Мечев.

След загубата от Черноморец, в която Нефтохимик разочарова привържениците, сега нафтата ще опита да вземе на всяка цена трите точки, независимо че те нямат кой знае какво значение за класирането, но са важни както за самочувствието на футболистите, така и за феновете, които продължават да вярват и следват отбора.

Билетите за мача отново ще са с цени от 4 лева за всички сектори, а за официалната трибуна 7 лева.