Младежи от цялата страна на първото по рода си състезание по предприемачество в Добрич

Мисия Добрич

28-03-2014, 13:55

Снимка:

Влад Коручка - Photo session Dobrich

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Ученици от 11 средни училища в страната пристигнаха във Висше училище Международен колеж (ВУМК) за състезание по социално предприемачество, организирано от висшето училище в Добрич. Състезанието стартира тази сутрин с над 60 участници от София, Пловдив, Велико Търново, Елена, Силистра, Видин и др.

В началото на събитието студенти от ВУМК представиха собствени реализирани бизнес проекти, като добър пример за работещи компании, както и примери за социално предприемачество от България и света. От организаторите бе спуснат казус, по който младежите започнаха работа с помощта на български и чуждестранни студенти (Бразилия, Нигерия, Великобритания, Украйна, Русия и др.) от ВУМК. Състезанието се провежда изцяло на английски език.

В края на деня младежите ще представят идеите си пред жури и ще бъдат наградени със стипендии достигащи до 1000 евро за семестър за обучение в британските бакалавърски програми на ВУМК и Cardiff Metropolitan University, ваучери за намаление в летни езикови училища в к.к. Албена от Е-турс, книги на английски език от издателство Пиарсън и др.