Рекорд! Баща и син си подаваха топче 9 часа (ВИДЕО)

Животът

28-03-2014, 14:11

Снимка:

Интернет

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

8 часа, 40 минути и 5 секунди – това е времето, в което двамата са задържали топчето във въздуха

Баща и син от Великобритания направиха уникален рекорд. Те играха тенис на маса без да изпуснат топчето в продължение на близо 9 часа.

8 часа, 40 минути и 5 секунди – това е точното време, в което двамата са задържали пинг-понг топчето във въздуха. За това време те са си го подали над 32 хиляди пъти. 50-годишният Питър и 24-годишният му наследник Даниел са подобрили предишното постижение с почти 10 минути. Невероятният маратон приключил, когато топчето се ударило в пръста на Питър и паднало на земята.

„Това беше абсолютна лудост. Рамото ме убиваше от болка и успях да завърша единствено благодарение на обезболяващи, енергийни напитки и кексчета”, признава синът. Той казва, че очите му сълзели непрекъснато, хилката в ръцете тежала като скала, а последните пет минути му се сторили цяла вечност. Даниел признава, че след като веднъж счупили рекорда, концентрацията им намаляла и дори изпитал облекчение, когато топчето паднало на земята. Двамата са набрали 1400 паунда в борбата с рака на простата. Уникалният им пинг-понг маратон пък бил излъчван пряко по интернет и е наблюдаван от 7000 души.