Баба в акция! От сто лалета край колелото на Панаира остана само...едно (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

28-03-2014, 14:41

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

През нощта с чувал в ръка

От сто новозасадени лалета в цветната фигура на кръговото кръстовище до Панаира е останало само една.

Някой като ураган е обрал 99 цветя през нощта, едва сдържаше нервите си тази Антон Георгиев, технически ръководител в "Градини и паркове" за район "Северен".

Докато цветята на кръговото са откъснати като за огромен букет, в зелените площи пред "Луксор" почти всички 50 лалета, засадени около младите червени дъбчета, са изтръгнати с луковиците. Оцелелите могат да се преброят на пръстите на едната ръка, показа Антон Георгиев.

Празни пустеят и лехите, където само преди три седмици бяха посадени 50 рози. Като по чудо е оцеляла едничка.

Масово се краде и от хилядите рози, с които миналата година разкрасихме разделителната ивица на булеварда. Хващали сме хора как с права лопата изкопават розовите храсти, но какво друго да направим, освен да ги накараме да ги засадят отново, разказа техническият Георгиев.

Колкото повече правим за разкрасяването на Пловдив със зеленина и цветя, сякаш толкова повече се краде, констатира шефът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев. За пореден път той призовава пловдивчани да пазят и да проявявят нетърпимост към посегателствата на недобросъвестни съграждани върху всичко ново и хубаво, което се прави с парите на данъкоплатците.

След предприетите мерки за издирване на извършителя на кражбата, се установи, че е възрастна жена, обрала и събрала цветята в чувал.