Времето през април - от 0 до 29 градуса

Животът

28-03-2014, 15:12

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Застудяване се очаква в началото на месеца

Средните температури през април ще са около и над нормалните за този период од годината – за по-голямата част от страната те ще са между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета – между 9 и 11 градуса, а за планините – от минус 3 до 8 градуса. Минималните стойности ще са мужду 0 и 5 градуса, а максималните – между 24 и 29 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Валежите през април ще са в нормата - в равнините е между 40 и 60 л/кв.м, в планинските райони – между 60 и 100 л/кв.м.

През повечето дни от първото десетневие, въпреки първоначалното захлаждане, температурите ще бъдат по-високи от обичайните. Вероятност за повече превалявания има през втората половина от десетдневието.

Към края на първото и в началото на второто десетдневие ще бъде сравнително по-хладно, променливо, остава вероятността за превалявания. Около средата на десетдневието ще е относително по-стабилно и по-топло. В периода 16-18-ти отново ще има условия за превалявания. През последните дни от десетдневието атмосферата ще се стабилизира и температурите ще се повишават.

През третото десетдневие тенденцията е валежите да са малко, с по-голяма вероятност около средата на периода. Ще бъде и топло, през повечето дни - и предимно слънчево, съобщава Фокус.