Дарт Вейдър влиза в президентската надпревара за Украйна (видео)

Животът

28-03-2014, 18:21

Снимка:

rt.com

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Ще я прави империя

Сит лордът Дарт Вейдър, бивш джедай, е решил да се включи в президентската надпревара за Украйна. Главна точка в неговата предизборна програма е да изкове от настоящата република империя и да възвърне предишната й слава.

Анакин Скайуокър спечели първичните избори на украинската Интернет партия се казва в изявления. Лорд Вейдър ще бъде официално предложен за кандидат за президент на парти (а не партийна) сесия в събота.

"Аз съм готов да поема отговорност за съдбата на страната, ако съгражданите ми окажат тази висока чест. Аз сам мога да направя империя от република, за да възстановя старата слава и да върна изгубените територии и гордост на Украйна", казва ситският лорд в изявлението си.

Дарт Вейдър е участвал в няколко политически акции в Украйна досега. Най-новата е, когато през ноември 2013 година е внесен в Кметството на Одеса, носен от имперски щурмоваци, обявявайки се за изпълняващ длъжността кмет на града, позовавайки се на заповед от Императора

Участието на Тъмния лорд в политиката обаче никак не е символично.  По време на парламентарните избори през 2012 година, той взима 3% от гласовете, което е сериозна предпоставка за власт. За съжаление гласовете не са били регистрирани, защото всеки от гласувалите е дописвал на ръка името на Вейдър, което ги направило недействителни според украинското законодателство.

Също така през 2013 година, бившият джедай връчи протестна нота в Министерството на правосъдието, в защита на съюзниците си в Интернет партията, които били обявени от властите за нелигитмни.

Освен политически амбиции, Дарт Вейдър проявява и грижа за имперските си поданици. Лордът се бори  с нелегалното паркиране, а за "края на света" той раздаваше на гражданите на Киев сол и кибрит.

Претендентите за президенти трябва да се регистрират преди 4 април. Кандидатурите могат да са партийни или самостоятелни. Всеки от кандидатите трябва да плати 236 000 долара депозит на избирателната комисия. Лорд Вейдър е съобщил, че въпросната сума ще дойде от неговата партия, която стои твърдо зад кандидатурата му и имперските му амбиции.