Младежкото състезание по социално предприемачество в Добрич

Мисия Добрич

29-03-2014, 12:09

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Първа наградата в лагера за млади предприемачи (Young Entrepreneurs Camp) организиран от Висше училище Международен колеж (ВУМК) завърши с първа награда за отбора създал проект за въвеждане на модерни методи за обучение в образователната система. Всеки един от пет членният тим на победителите получи – стипендия за обучение в британските бакалавърски програми на ВУМК и университета Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University, UK), както и предмети награди, учебни пособия. Втора и трета награда – книги на английски език, ваучери за намаление за участие в летни езикови семестри бяха отредени на отборите, създали проекти за еко ферма и младежки център за забавления. Младите победители ученици в 10, 11 и 12 клас от градовете Добрич, София, Елена и Варна получиха наградите си от доц. Тодор Радев – президент на ВУМК.

Според мнението на участниците – ученици и учители, този младежки лагер е уникален с международната работна среда, както и възможността да се създават проектите с помощта на чужденстрании студенти (Бразилия, Нигерия, Тюркменистан, Великобритания, Украйна, Македония и др.), което по естествен начин е въвело изискването работният език на събитието да е английски.

Участниците от 11 средни училища в страната пристигнаха във Висше училище Международен колеж (ВУМК) за сътезанието, организирано от висшето училище в Добрич. Събитието стартира в петък с над 60 участници от София, Велико Търново, Елена, Силистра, Видин, Стара Загора, Варна, Добрич и др.

В началото на събитието студенти от ВУМК представиха собствени реализирани бизнес проекти, като добър пример за работещи компании, както и примери за социално предприемачество от България и света. От организаторите бе спуснат казус, по който младежите започнаха работа.