Мото сезонът в София беше открит

Хиляди моторджии от цялата страна се събраха пред храм-паметника "Свети Александър Невски"

Мощен рев на мотори огласи София по време на традиционното откриване на мото сезона.

Традиционно хиляди моторджии от цялата страна се събраха пред храм-паметника "Свети Александър Невски". Оттам те се отправиха с шествие към покрайнините на София, където да отбележат началото на цяло лято незабравими усещания, пише bTV.

„Моторът вози душата, а колата тялото. Затова ни харесва. Адреналинът, страстта към високата скорост. Всичко е толкова приятно. Сезонът на всички пожелавам да е безавариен. Повече километри, хубаво време, много километри в България и извън нея”, бяха част от коментарите сред феновете на моторите.

Само в София има между 30-40 мотоклуба. В тях членуват между 8 и 80 души. Митко от мотоклуб „Джентълмен” се е качил на мотора едва на 16 години и така вече 33 години. За него това е едно от удоволствията на този живот. "Да си моторист е нещо спокойни и приятно. Не е страшно и не е опасно. Стига да се спазват простичките правила на улицата", заяви той.

Мотористът е категоричен, че кампаниите променят отношението и всяка една от тях създава по-добро отношение към мотористите от страна на другите участници в движението. "Чувството да си моторист е прекрасно”, споделя Митко.