Очаква ни топла и слънчева неделя

Над Черноморието ще бъде слънчево, но хладно

Утре в сутрешните часове все още над западната половина от страната ще има значителна облачност, но тя ще намалее и след обяд над почти цялата страна вече ще е слънчево. Максимални температури между 11° и 16°, в София около 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”.

През нощта вятърът почти ще стихне. Над повечето райони от Западна и Централна България ще остане със значителна облачност, докато над Източна ще бъде ясно и на места, главно в Добруджа и Лудогорието, ще е с ниски минимални температури – около и малко под нулата и там ще се образуват слани. Над останалата част от страната минималните температури ще са между 2° и 7°, в София 3-4°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, но хладно. Ще духа слаб западен, след обяд източен вятър. Максимални температури около 10, колкото е и температура на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, преди обяд с повече облаци над масивите от Западна България. Без валеж. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра около 3°.