Избрани Новини
Приключи първият в България курс за корабни готвачи
Обучението е по новите изисквания на ИА Морска администрация
Шест курсисти от Стара Загора, Велико Търново и Добрич преминаха интензивно 64-дневно обучение по Производство на кулинарни изделия и напитки, хлебопроизводство, чуждестранна кухня, чужд език, нормативни документи, касаещи работата на морските лица и други дисциплини. Обучението се проведе в Международния колеж на Добрич.
Изпитната комисия, в която участваха и представители на Изпълнителна агенция Морска администрация, бе впечатлена от показаните от курсистите умения за организация на работното място, бърза реакция и справяне с възникнали казуси, спазване на технологията и най-вече в приготвянето на превъзходни на вкус ястия и хлебни изделия, поднесени в красиво оформени блюда.
Резултатите от проведеното обучение бяха сертифицирани с Удостоверение за завършен подготвителен курс „Корабен готвач“, което дава право за получаване на международно признато „Свидетелство за професионална компетентност Корабен готвач“ от ИА „Морска администрация“, вписване в регистъра на същата и упражняване на професията на кораби, плаващи под български и чужд флаг.
За екипа на „Международен колеж“ Добрич бе предизвикателство да проведе за първи път в България обучение за корабен готвач.
Към обучението за „Корабен готвач“ има заявен интерес от мъже и жени от София, Варна, Бургас, Балчик и др. градове, поради което тече сформирането на втора група.
Топ Новини