Снарядът в центъра все още не е обезвреден

Това ще се случи в полигона в Сливница. Все още не е ясно кога

Още не е ясно кога ще бъде обезвреден снарядът в центъра на София. Преди ден собственик на къща на улица "Аспарух" откри боеприпаса от Втората световна война на таванското помещение. Мъжът искал да ремонтира дома си, но докато разчиствал, се натъкнал на необикновената находка. 

 И днес, в двора на къщата има полицейски патрул. От Столичната полиция съобщиха за Нова телевизия, че опасност няма. 

Днес сутринта в 9.50 е получено писмено искане, подписано от ръководно лице от МВР, във връзка с открития снаряд в къща в София. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов пред журналисти, предаде „Фокус“. Той добави: „Задействани са веднага специализираните модули. Очаквам в близко време съответно да получа информацията за унищожаване на снаряда. Става сума за снаряд с дължина около 30 см. Обезопасен е районът, но това е ангажимент, който трябва да има МВР. Ние ще търсим унищожаването на полигон в близост“.

Впоследствие стана ясно, че екип от специалисти на Министерство на отбраната ще изземе гранатата от необитаемата сграда в столицата. Боеприпасът ще бъде обезвреден на полигона в Сливница.

По този повод министър Найденов коментира: „Няма срок за изпълнение, естествено, възможно най-бързо, но това означава и някаква подготовка за специализираните модули“. Той не се ангажира, че снарядът ще бъде обезвреден утре.