ГЕРБ и "Обединени земеделци" искат оставката на Орешарски

Земеделците подкрепят ГЕРБ за евровота

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева подписаха споразумение за политическо партньорство за предстоящите европейски избори през месец май, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Политическа партия „Обединени земеделци” ще подкрепи кандидатите от листата на ГЕРБ за членове на Европейския парламент на предстоящите европейски избори. „ПП ГЕРБ и ПП Обединени земеделци споделят искането за оставка на правителството на Пламен Орешарски и ще работят за незабавни предсрочни парламентарни избори“, се казва още в споразумението.

Двете партии се ангажираха да работят за формиране на бъдещо център –дясно правителство на България. ПП ГЕРБ и ПП Обединени земеделци ще продължат политическото си партньорство и на предстоящи парламентарни и местни избори.

На практика това е първото национално предизборно споразумение, което ГЕРБ подписва досега. Петя Ставрева наследи на поста председател на партията един от най-известните ни политици на прехода Анастасия Мозер, която след 20 години начело на партията се оттегли от поста си. Видно от действията, партията се обявява за обединение на център-дясното пространство. Земеделците първоначално преговаряха с Реформаторския блок за общи действия, но така и не стигнаха до споразумение. Преди по-малко от месец отказаха да се присъединят и към Синьо единство.