Кои цветя носят късмет?

Знаете ли, че някои растения в дома или в офиса ви са по-благопри­ятни и носят повече късмет от останалите?

Когато решите да поставите растение на просперитета във вашия дом или на работното място, растенията с обли листа, ката маранта и нефритеното цвете са отличен избор. Растенията с островърхи листа, като азалията например, като че ли отблъскват късмета.

В офиса паяковото растение поглъща "електронния смог" от компютрите и офис машините. Това миризливо дребно растение се възпроизвежда с бързината на фотокопирните листо­ве! Последните проучвания на НАСА потвърждават, че някои зелени растения пречистват интериора от токсини и замърсяване. Удивително е колко често съвременната наука потвърждава отколешните прин­ципи на Фънг Шуи.

Сухите цветя и растения внасят в дома аурата на смъртта. Традиционно те не се смятат за добър Фънг Шуи. Но ако обичате сухи цветя, доброто ви чувство към тях намалява в известна степен неблагоприятното влияние. Все пак дръжте сухите цветя далеч от главния вход и вратите на стаите. За предпочитане е да ги аранжирате в помещението, където се занимавате с вашето хоби, някъде в задната част на къщата, и да окачите наблизо искрящ, прозрачен кристал, за да балансирате енергиите. Своеобразно лечение е да аранжирате сухите цветя в кристална ваза, тъй като кристалът е благоприятен фън щуй и ще неутрализира проблемната енергия.

Копринените цветя и растения са благоприятен фън шуй, защото коприната е естествено влакно и оттам неувяхващите копринени цветя и растения се свързват с идеята за вечния живот. Изкуствените, пластмасови цветя са лош Фънг Шуи, понеже не са изработени от естествен материал.