Кучета нахапаха жестоко пенсионерка, съдът я отряза за обезщетение

Животът

31-03-2014, 09:28

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Магистратите не успели да установят собственика на животните

Жестоко изпохапана от кучета пенсионерка от смолянското село Момчиловци не може да докаже чии са нападналите я псета.  Жената съди местен ловджия и комшия. Съдът обаче реши, че не е доказано кои точно са собствениците на кучета, пише smolyanpress.net.

75-годишната Елена Николова-Райчевска е лекар-пенсионер. Магистратите отхвърлиха иска й от 10 000 лв. срещу ловеца Иво Уюров. Съдебният акт обаче не е окончателен и подлежи на обжалване.

Нападението станало през лятото на 2013 г. в селото по улицата към параклиса "Св. Богородица". Срещу жената изскочили две кучета, съборили я на земята и започнали да я ръфат по седалището. Жената някак успяла да стигне до параклиса, който се намира на около 20 метра и да се скрие там.

Лекарите установили, че е с разкъсна 20-сантиметрова рана на седалището, около която си личат кучешките зъби, както и счупена дясна лъчева кост на ръката и множество охлузвания и натъртвания по тялото.

Пенсионерката подала сигнал в прокуратурата, но от там отказали да образуват досъдебно производство. Иво Уюров не признава, че неговите кучета са я нападнали. Магистратите отхвърлиха иска, защото Елена Райчевска не успяла да докаже кои кучета са я нападнали. Липсват и свидетели на инцидента. А приятели на ловеца дали показания, че Уюров винаги държи кучетата в ограден с мрежа кучкарник в двора на къщата си. Когато се водят на лов, се връзват на каишка, качват се на багажник и по същия начин се връщат обратно. Според Районния съд не е изключена възможността в деня на инцидента това да не е било така, но липсват безспорни доказателства.

Райчевска ще обжалва загубеното си дело пред Окръжен съд.