1 април: Не на шега

Хороскоп

31-03-2014, 19:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Овен: Корекция на целите

Слънце в Овен, Луна в Овен-Телец

Във вторник ще се интересуваме от теми касаещи приходи и финансовото състояние като цяло, а така също и битови проблеми които следва да решим за да си осигурим повече комфорт и спокойствие у дома. Наред с това, ще изпитваме постоянно нарастващо неспокойствие и напрежение, породено от тесния контакт на Слънцето с Уран. Бъдете готови денят ви да не протече така както сте го планирали, тъй като както днес, така и през следващите дни но очаква изобилие от неочаквани обрати. Психологическия натиск върху хода на събитията и обкръжението например днес може да разпали искрата на конфликти и спорове както в семейното така и в деловото обкръжение.

Фоновия тау-квадрат между Уран, Юпитер и Плутон е активиран от Слънцето. Ще горят амбиции, подхранени от завишени очаквания и преувеличени възможности. Ще се вземат импулсивни, най-вече честолюбиви решения, без да се отчитат последствията от тях. Ще ни бъде трудно да се дистанцираме от тази тенденция, тъй като волю или неволю всички можем да бъдем привлечени към скоростно развиващи се  ситуации по независещи от нас причини. Обмена между Юпитер, Уран и Плутон, както неведнъж подчертах ще роди нови форми на натиск, психологическа и информационна манипулация, както с лични мотиви, така и с цел създаване на определени обществени настроения. Който умее ще се възползва много добре от слабите места в човешката психика и болезнените теми в социалния организъм. Внимавайте да не се превърнете в оръжие за осъществяване на чужди амбиции. Търсете опора в простичките земни дела и се въздържайте от прибързани действия и решения.

Слава Богу разполагаме с подкрепата на хармоничния обмен между Меркурий и Сатурн, който ни дава възможност за намирането на интуитивно верни решения и капчица здрав разум, който да използваме преди да пристъпим към действие. Старайте се да овладявате моментните си импулси, а в случай че се нуждаете от съвет, не се колебайте да го потърсите от по-възрастни хора и опитни специалисти
Работа и бизнес
Не се изкушавайте да постигнете личните си амбиции на всяка цена.Тя може да се окаже твърде висока. Дистанцирайте се и от твърде щедри и оптимистични обещания-те със сигурност ще ви привлекат в процеси от които ще загубите повече отколкото ще спечелите. периодът е крайно неблагоприятен за стартиране на нови проекти,постъпване на нова работа и приемане на повишение с допълнителни отговорности. С особено внимание анализирайте всичко, което сочи необходимостта от реорганизация на дейността, корекция в целите, стратегиите и методите на работа. Търсете и уважавайте съветите и мнението на утвърдени специалисти и хора с дългогодишен опит.
Здраве, хранене и красота
Периодът е подчертано опасен с възможност за аварии, инциденти и катастрофи. Бъдете изключително внимателни и прецизни както зад волана така и при работата с инструменти и машини. Налага се да внимаваме не само за собствените си действия но и за реакциите на околните. Уязвими разбира се нервната система и психиката и следва да полагаме съзнателни усилия за да ги освободим от напрежението. Ненатоварващите спортни занимания ще бъдат подходящо средство за разтоварване и канализиране на енергията, стига да не надценяваме възможностите си и да направим необходимото за
предпазване от травми.
В храненето е необходимо да търсим по голямо разнообразие.Внимателно следете към кои храни изпитвате влечение или напротив-отвращение. Организма сега се саморегулира и сам се насочва към онова от което се нуждае.