Започва поставянето на маркировката в Пловдив

Мисия Пловдив

31-03-2014, 12:18

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

4 екипа ще маркират улиците в града от сряда

4 екипа започват поставянето на маркировки в Пловдив от сряда. Това обяви пред журналисти кметът Иван Тотев. Той уточни, че маркировката ще се прави с термопластик, който е изключително устойчив, като само на улици, за които се знае, че ще се ремонтират, ще се използва боя.

От администрацията са изчаквали повишаването на температурите до определени нива, за да може да се започне обновяването на маркировката. С настъпването на пролетта, тези дейности могат вече да започнат. Ще се поставят по-дебели линии, които отговарят на по-висок стандарт. Такива по принцип се използват за междуградските пътища. Предстои и поставянето на знаци около спирките, както и нови антипаркинг колчета по булевард „Цар Борис Трети Обединител” и около Баня „Старинна”.

До този момент няма постъпили жалби за ремонта на транспортен възел „Скобелева майка” и кметът Тотев очаква, че договорът ще бъде подписан. През тази година се предвижда и преасфалтиране на Цариградско шосе, като цялостния проект вероятно ще е готов през май 2015 година. Проектът е на стойност 4 милиона лева, които ще бъдат разделени наполовина – по 2 милиона през 2014-та и 2015-та. В него се включва и подмяна на осветлението.