Правят Международна дентална лазерна академия

Мисия Пловдив

31-03-2014, 14:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Медицински университет - Пловдив

Демонстрация на живо за лечение на зъбен кариес при деца с помощта на лазер ще направят специалисти във Факултета по дентална медицина към Медицинския университет в Пловдив. Той е един от малкото клинични центрове в Европа, сертифициран за обучение и работа с дентални лазери. Уникалната апаратура, с която разполага Факултета включва почти всички видове лазери, подходящи за лечение на различни заболявания на зъбите и устната кухина.

Лекции, курсове и клинични демонстрации ще бъдат част от юбилейното пето издание на Денталната Лазерна Академия, която ще се проведе във ФДМ-Пловдив от 3 до 5 април.

Възможността български зъболекари да бъдат обучени теоретично и практически от световни имена в тази модерна и бързоразвиваща се област е уникалната полза от Академията, коментира деканът на Факултета по дентална медицина проф. д-р Георги Тодоров.

Все повече студенти започват да се интересуват от Лазерната дентална медицина. Тя не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативен курс на обучение във Факултета в Пловдив само през 2013 година са преминали 53 бъдещи зъболекари.