Невероятни идеи - как да "изненадате" подобаващо колегите си

Утре е денят - 1 април!

Първата регистрирана шега на 1 април е проведена още през далечната 1627г. от ирландеца Едмънд О'Нийли. Тогава той спретва интересен трик на своя брат като го кани на пътуване извън града, но го моли той да кара, тъй като има проблем с ръката.
Веднага след като той се качва на гърба на коня е принуден веднага да падне по гръб, тъй като хитрия Едмънд предварително е откачил животните от юздите. Историята след това е разказана на всичките им познати и роднини, като така се превръща в неизменна традиция, с която те се забавляват всяка година.
1 април е чудесна възможност безнаказано да се пошегувам с някой колега, като го изненадаме подобаващо на работното място. Възможностите в този случай са абсолютно неограничени и зависят изцяло от времето, с което разполагаме и креативността ни.

 

Ако и вие се чудите как да се посмеете в офиса от DrakeOffice направиха списък с няколко класически шеги, които ще ви гарантират добро настроение. Ето и кои са те:

 

1. Посадете растения в клавиатурата на някой колега
Въпреки че, този метод изисква повече време за подготовка можете да сте сигурни, че реакцията на човека, на който го приложите ще си заслужава. Благодарение на него ще си гарантирате обилна доза смях и приятно настроение през целия ден, освен ако не станете и вие жертва на някой колега, който ви е подготвил собствена изненада.


2. Разместете бутоните на клавиатурата
Няма никакво съмнение, че това е един от най-класическите трикове за 1 април, а за него се нуждаете само от няколко минути. Променете позицията на някои от най-използваните клавиши и с отпуснете спокойно на работното си място, проследявайки как колегата ви не може да се справи с нито една от ежедневните си задачи.


3.Облепете бюрото и стените със снимки на свой колега
Aко искате да го направите ще се наложи да останете допълнително време в офиса предния ден, за да подготвите терена. За да стане по-бързо можете да ангажирате още някой човек с вас в залепването на разноцветни изображения с лицето на вашата жертва. Можете да ги поставите на шкафчетата, стола, клавиатурата, монитора, принтера и дори на пода, за да постигнете максимален ефект.


4. Сложете тромба под седалката на стола
В случая е необходимо да прилепите с тиксо самата тромба в долната част на самия стол и да се постараете да дойдете по рано от своя колега в офиса на следващия ден. Изражението и реакцията му, след като подскочи от силния звук са моменти, които със сигурност ще помните доста дълго.


5. Използвайте фалшиви плъхове
Внимателно подберете човека, с когото искате да се пошегувате по този начин, тъй като много хора изпадат в ужас от идеята да видят плъх. Все пак идеята е да се посмеете, а не да предизвикате инфаркт на някой от колегите си с поразителния ефект, който носи тази шега.


6.Подменете офис оборудването с картонени модели
Първо махнете цялото оборудване от бюрото на вашия колега, а след това разположете вашите картонени модели, които имитират истинския монитор, клавиатура, мишка и т.н. В този случай можете също да отправите специални послания до него, които да напишете върху тях или да нарисувате усмихнато човече на „новия“ монитор и др.


7.Изненадайте всички с неочаквано парти с балони
Oрганизирайте тайно напълването на целия офис с балони в разнообразни цветове и след това се наслаждавайте на опитите на колегите ви да ги махнат и открият работното си място. Ако се постараете те да са пълни с хелий това ще ви гарантира дори още по-смешни мигове на 1 април.


8.Направете дъга на предното стъкло
Поставете незабелязано няколко капсули с боя на предното стъкло, а когато колегата ви включи своите чистачки те ще изрисуват многоцветна дъга пред очите му. Шегата е доста ефективна, но пък нейния минус е, че може да не успеете да присъствате на изненадата на жертвата ви.