2-годишно момченце повика помощ, спаси майка си

"Мама лежи на пода", казало детето на 999, лекари оперираха жената по спешност

2-годишно момченце спаси майка си, след като успя да се обади на 999 и да съобщи на оператора, че тя не се чувства добре. Въпреки че едва наскоро проговорил, малкият Райли Уорд успял да набере номера на спешната помощ и да обяви: „Майка ми е на пода!”.

Лекарите веднага се отзовали на необичайното обаждане в Бъроу Ъпон Соър, Лестършир, Великобритания, като заварили майката колабирала на земята. Оказало се, че причина за припадъка е съсирек, който запушил кръвоносен сън. След спешна операция, Дана Хенри била спасена.

27-годишната жена почувствала остри болки в стомаха и се опитала да си приготви чай. За нещастие обаче, тя не успяла да довърши това свое начинание и се строполила на пода. Малкият Райли реагирал светкавично като взел нещата в свои ръце. Въпреки крехката си възраст той набрал 999 и търпеливо изчакал разговор с оператор, на когото обяснил неколкократно причината за обаждането. Невръстният герой бе награден за проявената смелост от спешната помощ в Ийст Мидлъндс, според които досега не са имали обаждане на тяхната линия от малчуган на подобна възраст. Майката също не можеше да скрие благодарността и възхищението си от Райли. „Гордея се с него. Той е малкият герой на мама”, казва Хенри.